thestuffinside.blogg.se

Bloggen som handlar om mina erfarenheter av och tankar om depressioner och psykisk ohälsa. Framförallt pratar jag om förlossningsdepression och tankar som kan dyka upp efter förlossningen. Tankar som vi aldrig vågar prata högt om. Det gör att vi känner oss otroligt ensamma eftersom vi tror att det bara är vi som tänker så. Och att vi därför är den sämsta tänkbara mamman. Men vi är ju inte ensamma, vi vågar bara inte prata om det. Om mina tankar kan hjälpa någon nybliven mamma därute att förstå att hon inte är knäpp och att det finns hjälp att få så har jag uppnått det jag ville. Tänk om någon fick mig att berätta om mina tankar så hade jag kanske inte sett på mig själv med självförakt i flera år. Bloggen är under uppbyggnad. 💗

Vem är jag då?

Förlossningsdepression förlossningsdepression depression utmattning Permalink0
Först och främst är jag mamma. Mamma till mina två fantastiska pojkar. Jag är fru till min underbara man. En man som stått vid min sida sen första gången vi träffades. Som aldrig viker undan, som alltid ser till vad jag behöver. Som aldrig sätter sig själv först. ❤️ En man som faktiskt kanske älskar mig. Jag börjar inse det nu. Jag börjar inse att jag faktiskt är värd att älskas, att jag faktiskt har något att erbjuda. Det har jag inte alltid förstått. 

Min kamp började på riktigt för ca sex år sedan, när min son var nyfödd. Den tiden när man aldrig fick sova mer än 1-2 tim i taget. Den tiden när man tvivlade på allt om sig själv, när jag inte levde upp till mina egna förväntningar på föräldraskapet. På mig som mamma. När jag upplevde att man faktiskt kan bli irriterad på sitt barn. Det skulle jag aldrig ju aldrig bli..

Sedan dess har depressionen varit ett faktum, enda problemet är att jag själv inte insett det. Jag har förnekat, det är bara trötthet. Jag behöver bara vila. Problemet är bara att jag aldrig blivit pigg igen oavsett hur mycket jag vilat. 

Nu är jag på väg tillbaka, upp ur djupet. Upp ur mina mörka och dystra tankar om mig själv. För det har ju bara varit tankar. 

Den här bloggen kommer att vara en plats för mig att skriva av mig, kunna skriva ner mina tankar för att kanske kunna släppa dom. Lämna dom här och ta nya tag. 

Jag kommer att skriva om mina dagar då jag känner att jag kan styra världen för att jag är faktiskt så bra. Jag kommer att skriva om mina dagar då jag vill gömma mig under en sten för att undkomma alla mina hemska tankar om mig själv. 

(null)

Dagens bild illustrerar hur mina senaste 5 år sett ut. 
Till top